„Všechny nemoci začínají ve střevě“, řekl Hippokrates
Střevo je největší plocha kontaktu s okolním světem. Je to nejvíce inervovaný orgán, bohatý na imunitní tkáň. Zároveň je to složitý ekosystém osídlený velkým počtem mikroorganismů. Složení mikrobiomu může správnému fungování střeva hodně pomoci nebo naopak uškodit. Proč se doporučuje zařazovat kvašenou zeleninu nebo kysané zelí? Může dieta pomoci nastavit správný mikrobiom střeva? Vše nám vysvětlí docentka Monika Cahová, členka výboru naší odborné společnosti.
Podcast si můžete poslechnout přes tyto aplikace:
Česká mikrobiomová společnost spolupracuje také s podcastovým projektem Nemoc není bezmoc. Tento podcast je pro vás, kteří chcete uchopit a pochopit svůj zdravotní problém a zbavit se strachu a obav. Každá epizoda se zabývá konkrétní diagnózou a širokou škálou řešení. A dodá vám sílu, odvahu a víru v to, že NEMOC není BEZMOC. Ptá se moderátorka podcastu MUDr. Marcela Koudelková.
Klikněte na obrázek a podívejte se i na ostatní díly podcastu Nemoc není bezmoc!